makan-makan 131

here goes...
yesterday, setelah sekian lame nye x dpt nk mkn kicap cap kipas udang malaysia yang menjadi kegemaran ramai, akhirnya menjadi kenytaan kepada kami yang berada di adelaide ini..hi hi hi. loads of thanx to mr.buk kerana telah membeli kicap cap kipas udang..he he. ;)
melompat2 kegembiraan budak2 room 183 kerana sebulan lebeh terpaksa masak menggunakan kicap cap ABC yang x sdap! likat dan sgt x besh! hu hu.

kicap cap udang! yeay!!!

dan...

malam td, budak2 room 183 pegi dinner dekat rumah budak2 131 kerana mereka mahu masak. & as usual, the chef was Syah. asyik2 syah, sian syah! isk.
syah cakap tataw nak masak ape.then, after a while pressuring the brain to think, we came up with an idea.yeah.it was ayam goreng masak kari. [?] ape itu? berikut adalah resipi nye mengikut fakta2 yang diteorikan oleh syah:
1.keluarkan ayam dari peti ais dan defrost dan dicuci
2.gaul ayam beserta kunyit dan rempah kari & garam(paling x thn, syah cover tgn pkai plastik & gaul ayam. dia kate "nnti tgn kuning!". ha ha ha. x pernah dibuat org.kah kah.
3.goreng

seterusnya kami masak sup potato. syah dengan perasaan yang sgt x sabar, asyik menanyekan, "dah boleh ke? dah boleh angkat ke potato tu?". isk.

syah masak

sementara kami (me, izy & syah) tgh memasak, ade beberapa budak2 lain dalam rumah itu yg wat hal lain.
1.afiq - tido [sakit]
2.izati - belajar
3.lutfie - belajar
4.nik - belajar [lagi2 belajar.mereka ni.isk]
5.husen - tgk komp





lutfie & nik stadi














husen yg asyik x blaja yg asyik ngadap komp je dan
afiq yang sedang tido kat belakang tu









dan akhirnya kami pun mkn.

mari makan!

sebelum mkn, posing jap. heh

semasa mkn, ade beberapa vocab baru yg timbul. hi hi hi. ;)

1.nik yg baru balik dr trip to mne ntah bercakap dgn nada yg penuh slang english.
" weyh, pas kan kat aku 'carrie' [actually: kari] tuh.
ha ha ha.bru je sebulan smpai oz ni nik.isk.

2.syah : "sorag dpt 2 'sayap' ayam."
'sayap' syah? bukan 'kepak' ayam ke?? ha ha ha.

gelak ketawa.. :))

begitulah suasana kami berlapan mkn.
kanak2 ribena yg riang gembira.

end & out.

3 comments:

LuFFY said...

huho

kami selaku bdk archi xstadi
tp bwat heaps of work
oltho bru je balik camp ke,hape ke,
work is work and workaholic is us.

haha..lauk best.selaku org y 3 ari xmerasa nasik(effectively 30/3-1/4)

but not a kucing.d'oh

book said...

siapa beli kicap?
haha

UseN said...

aku stdy gak laaaa....just time mlm 2 jekk x stady...hehehehe....=P

btw, makanan sdap!!=)